1. Haberler
  2. Borsa Haberleri
  3. 1980 Yılında Kurulan Şirket Halka Arz Edilecek

1980 Yılında Kurulan Şirket Halka Arz Edilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halka Arz Süreci ve Şirket Hakkında Bilgiler

Halka Arz Süreci ve Şirket Hakkında Bilgiler

Gelişen teknoloji ve savunma sanayindeki önemli projelerle adından söz ettiren Onur Yüksek Teknoloji’nin halka arz başvurusu onaylandı. Şirket, 19 milyon 730 bin payı sermaye artırım yöntemiyle satarken paylar eşit dağıtılacak. Halka arz fiyatı 49,50 lira olarak belirlenirken, toplam halka arz büyüklüğü ise 976 milyon lira oldu. Şirketin halka arzında talep toplama 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Onur Yüksek Teknoloji, 1980 yılında kurulmuş olup ilk yıllarında çeşitli askeri projelerde yer almıştır. Elektronik haberleşme sistemleri kurulumları üzerine çalışan şirket, zamanla yurt dışından ithal edilen sistemleri yerli olarak üretme kararı almıştır. Özellikle Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılayan çözümler üreten şirket, başarılı projelerle dikkatleri üzerine çekmiştir.

1980 Yılında Kurulan Şirket Halka Arz Edilecek

Yeni Yatırımlar ve Hedefler

Yeni Yatırımlar ve Hedefler

Halka arzdan elde edilecek fonlarla yeni yatırımlar yapmayı planlayan Onur Yüksek Teknoloji, yenilenebilir enerji alanında da faaliyet göstermektedir. Kahramanmaraş ve Osmaniye’de endüstriyel ölçekli güneş enerjisi santrallerine sahip olan şirket, kendi tasarım ve üretimi olan güneş takip sistemlerini kullanarak verimliliği artırmaktadır. Üç yıl içerisinde elektrik üretim kapasitesini 270 milyon kWs seviyelerine çıkarmayı hedeflemektedir.

Şirketin hedefleri arasında savunma sanayisindeki çalışmaları ileri götürmek de bulunmaktadır. AR-GE yatırımlarını artırarak teknolojik gelişmelere öncülük etmeyi amaçlayan firma, uluslararası ticarette de etkin rol oynamaktadır. Azerbaycan, Sırbistan, Fas gibi ülkelere ihracat yapan şirket, ABD’ye de sistem satışları gerçekleştirmektedir.

Onur Yüksek Teknoloji’nin halka arzı, şirketin kurumsallaşmasına ve uluslararası alanda kabul görmesine de katkı sağlayacaktır. Şirket, nitelikli insan kaynağı ve fonlarıyla büyüme ve ilerleme hedeflerine ulaşarak savunma sanayisindeki yerini daha da sağlamlaştırmayı amaçlamaktadır.

1980 Yılında Kurulan Şirket Halka Arz Edilecek
Yorum Yap
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

HepFinans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!