1. Haberler
  2. Banka
  3. Maaş Teminatlı Kredi Nedir? Hangi Bankalar İpotekli Kredi Veriyor?

Maaş Teminatlı Kredi Nedir? Hangi Bankalar İpotekli Kredi Veriyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maaş teminatlı kredi veren bankalar bulunmaktadır. Maaş teminatlı kredi nedir? Kimlere verilmektedir? Maaş teminatlı kredi alma şartları nelerdir? Sorularına aşağıda cevap vereceğiz. Maaş teminatlı kredi almak isteyen bireylerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Fakat bunlardan önce maaş teminatlı kredi nedir onu açıklayalım.

Maaş Teminatlı Kredi Nedir?

Bazı durumlarda insanların bireysel kredi çekme ihtiyacı doğabilmektedir. Bu krediyi alabilmek için ise bazı ipotekler göstermeniz gerekmektedir. Bunların başında maaşınız, eviniz ve üzerinize varsa başka mallar dahildir. Maaş teminatlı kredi bu anlama gelmektedir. Kredi çekerken maaşınızı teminat olarak gösterirsiniz ve bunun sonucunda kredi alabilmektesiniz.

Bankalar Ne İçin Teminat İstemektedir?

Bankalar, çoğunlukla teminat yani ipotek sistemi ile çalışmakta olan kurumlardır. Kredi alacak olan müşterilerin, geri ödeme zamanında sıkıntı yaşarlar ise veya geri ödemezler ise teminat olarak gösterilen mala ve / veya araca el konulmaktadır. Kredi verme işlemi bankalar için riskli bir işlemdir. Sözleşmeler ve teminatlar ile korunmakta olsa bile yine de risk içermektedir. Her zaman %100 bir şekilde kredinin geri ödenme imkânı bulunmamaktadır ve bu büyük bir risk demektir. Bankalar da ipotek – teminat ve kefil gösterme gibi yollar ile kendilerini garanti altına almak istiyorlar. Özellikle düşük kredi notu ve düzenli geliri olmayan bireylere verilen krediler risk altında bulunan kredi türüdür. Bu yüzden de kredi başvurusu yapan ve kredi alan bireylerden bazı teminatlar istenmektedir. Teminatsız kredi veren bankalar da bulunmaktadır. Yüksek vade ve faiz oranları ile birlikte düşük kredi imkânı sağlarlar. Ayrıca teminatsız bir kredi almak için her zaman olduğu gibi yine en önemli olan şart: kredi puanı – notudur.

Eğer kredi almak isteyen kişi maaşlı bir çalışan ise ve sigorta kapsamında bulunuyorsa, maaşını ipotek ettirebilmektedir. Eğer serbest çalışan ise, gelir beyanı istenmektedir. Aile gelir tablosunun da istenmesi bir başka seçenektir. Eğer üzerinizde görülen; ev, araba ve / veya arsa gibi mülkler bulunuyor ve / veya alacak senediniz var ise bu seçenekleri de teminat olarak gösterebilmektesiniz. Yani konut ipotekli kredi de alabilmektesiniz.  Taşınmaz malların ipotek ettirilmesi, bankalar için önemli bir seçenektir. Taşınmaz malınızı teminat olarak gösterir iseniz, bu durumda kredi başvuru işlemleriniz hızlanabilir ve kredi onayınız daha hızlı bir şekilde sonuçlanacaktır. Fakat üstünüzde bulunan her malı ipotek ettiremiyorsunuz. Her bankanın kendine göre şekillendirdiği ve düzenlediği şartlar bulunmaktadır. Bu şartlara eğer üzerinizde bulunan mülkler veya diğer mallar uyuyor ise teminatlı kredi alma işleminiz gerçekleşecektir.
Bunların yanı sıra kredi notunuz yine kredi alırken büyük bir önem arz etmektedir. Az riskli, iyi ve çok iyi gruplarına dahil olan bireylerin kredi alma işlemleri hızlı ve kolay bir şekilde olurken en riskli ve orta riskli olarak adlandırılan 2 gruptan (özellikle bu iki gruptan) kefil ve teminat istenmektedir. Eğer en riski ve orta riskli olarak adlandırılan düşük kredi notuna sahip gruplardan birine dahilseniz, teminat karşılığında kredi alabilmektesiniz. Bu yazı en riskli ve orta riskli grupları ilgilendirmektedir.

Maaş İpotekli Kredi Veren Bankalar

Akbank ipotekli ihtiyaç kredisi: Akbank’ın herhangi bir banka şubesine gitmeden online bir şekilde kredi başvurusu yapabilmektesiniz. İnternet şubesi veya mobil uygulama üzerinden hızlı bir şekilde kredi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Akbank ipotekli kredi verirken, taksit ve gelir dengesini %50 olarak belirlemiştir. Bu duruma uygun olarak kredi verilmek veya verilmemektedir. Ödeme planınız da bu %50’lik değerlendirme ile hazırlanmaktadır.
İş Bankası maaş ipotekli kredi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Maaşım İş Bankasından adı altında yürütülen bir kredi kampanyasına sahiptir. SMS yolu ile başvuru yapabilmektesiniz. Nakit, T.C. kimlik numaranız, istediğiniz kredi tutarını yazmanız, aylık geliriniz şeklinde sıralanan bir SMS ile hızlıca kredi başvurusu yapabilmektesiniz. Kampanya 2017 yılında geçerli idi.
Yapı Kredi İpotekli İhtiyaç Kredisi: İpotek usulü ile çalışan Yapı Kredi Bankası, ihtiyaç kredisi adı altında yapılan başvuruları değerlendirmeye almaktadır. Özellikle yüksek tutarlı kredi almak isteyen kişilere bu kredi türü önerilmektedir. Diğer tüketici kredilerine göre daha az bir faiz oranına sahiptir.
Ziraat Bankası Maaş İpotekli Kredi: Ziraat Bankası da maaş ipotekli kredi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Ziraat Bankasının ipotekli ihtiyaç kredisi kuralları bulunmaktadır.

  • Alacağınız kredinin değerlendirilme yüzdeleri bulunmaktadır. Üst limit ve alt limit belirlenmektedir. Üst limite göre değişmekte olan ipotek malları bulunmaktadır. Konutlar için, ekspertiz raporu değerinin %80’ine, iş yeri için, ekspertiz raporunun %75’ine, imarlı arsanın ise ekspertiz raporuna göre %50’sine kadar üst limit kredisi seçeneği bulunmaktadır.
  • Faiz oranı değişkenlik göstermemektedir ve faiz oranı %1,35’dir.
  • Vade süresi 48 aya kadar yapılabilmektedir.

Vakıfbank İpotekli İhtiyaç Kredisi: Vakıflar Bankası da ipotekli kredi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Vakıflar Bankası üzerinden kredi almak isteyen bireylere birçok seçenek sunulmaktadır. Araç, mülk, arsa veya iş yeri gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu seçenekleri teminat olarak göstererek teminatlı ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. Ziraat Bankasında olduğu gibi 48 aylık bir vade seçeneği bulunmaktadır. Ayrıca kredi üst limit oranları da bulunmaktadır. Ekspertiz raporlarına göre değişkenlik gösteren bu oranlar Ziraat Bankası ile aynıdır. Sadece Arsa değeri %75 olarak belirlenmiştir.

Maaş Teminatlı Kredi Nedir? Hangi Bankalar İpotekli Kredi Veriyor?
Yorum Yap
Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Hepfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Ben maaşımı göstererek ipotek kredisi çekmek istiyorum nasıl başvuru yapabilirim 541561** whatsapp hattından ulaşabilirsiniz çok acil

    Cevapla
Giriş Yap

HepFinans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!